Folk er nå villige til å betale for funksjonelle stoffer

Funksjonelle stoffer
Det er selvsagt ikke nok at stoffer ser bra ut, sier leverandørene.De må også være funksjonelle, spesielt ettersom sengetøyprodusenter bruker tekstiler for å utvide nøkkelfunksjoner, som kjøling, fra madrassens kjerne- og komfortlag til overflaten – og bruker overflaten til å gi enda flere fordeler for sviller.
Avkjøling er fortsatt stort, men det har blitt en baseline snarere enn en trend.Kjøling pleide å være et tillegg.Nå må komponenter sørge for kjøling.
Mange stoffer "på en eller annen måte" gir kjøling.Noen har garn som transporterer bort fuktighet, noen har topiske behandlinger som gir kjøling, noen har PCM (faseendrende materialer).Og noen kombinerer funksjoner.

Helse og hygiene
Noe av grunnen til at hvitt har vært en så mangeårig populær madrassfarge er at det betyr renslighet og god helse, og stoffleverandører tilbyr produkter med antibakterielle, antimikrobielle, anti-allergen og andre hygieniske egenskaper som forbrukerne setter pris på.

Med Covid-19-pandemien som øker forbrukernes bekymringer for helse, øker også etterspørselen etter velværeprodukter.Helse- og velværetrenden var på plass før Covid.Med pandemien har den akselerert.Hygiene er det viktigste hensynet når det gjelder en madrass.Produkter utviklet i tråd med hygienekonseptet har blitt enda viktigere i disse dager.

Og med det nye koronaviruset som fortsetter å sirkulere, har leverandører av madrassstoffer sluttet seg til produsenter av andre forbrukerprodukter i et forsøk på å legge til antivirale egenskaper.Disse antivirale stoffbehandlingene kan være mest nyttige for hotellsenger eller gulvmodeller i butikk og i andre omgivelser der mange mennesker kan ha kontakt med soveflaten.

De siste årene har stoffer laget avorganisk bomull, Tencel(laget av cellulosefibre fra trær) ogbambusfra rayon har også vært populære - og forblir det, sier leverandører.

Bærekraft kommer til å bli større og større.Noen produsenter, spesielt spesialaktører, har alltid ønsket organisk, og andre var interessert før de så prislappen.Folk er nå villige til å betale for det.


Innleggstid: 30. september 2022